Programma Plofhuis7

Programma 2018-2019

2017-2018 was voor Plofhuis7 een pilotjaar. We wilden kijken wat er kan, wat werkt, en waar publiek voor is. Dat deden we door iedere maand een activiteit te organiseren. Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik.

Seizoen 2018 - 2019 geven we hier een vervolg aan. Hou deze website/ facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

JAZZ CONCERT "PLOTS"

24-2-2019 - Muziek

Dit kwartet, ook bekend als het Frank van Bommel kwartet streeft een bijzonder sterke neiging om via ‘instant composing’ uit te komen op song- achtige improvisaties. Interactie en de uitdrukking van muzikale ideeën zijn de basis van deze band, en terwijl ieder idee de verhaallijn kan vormen en het verloop van de improvisatie kan beïnvloeden, zorgen kleuren en contrasten samen voor het uiteindelijke resultaat. Ziv’s basklarinet en Joost z’n trombone in combinatie met de ritme-sectie, bestaande uit Frank’s bijzondere en verrassende piano en Wim’s transparante en zeer swingende drums, maken het een ‘must’ om dit opmerkelijke kwartet te horen en zien spelen in Plofhuis 7.

Zondag 24 februari, aanvang 15.30 uur,   entree 10,00     Locatie Plofhuis7, kaartverkoop via een e-mail  aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal. Uitermeer 5 Weesp

Kunstlezing - Hockney door Yvonne Hilgenkamp

26-02-2019 - Lezing

"De Britse kunstenaar David Hockney (Bradford, 1937) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Hij is razend populair met zijn grote, kleurige werken. Al kijkend Hockney's bonte schilderijen, laat het zich makkelijk raden dat Vincent van Gogh een grote bron van inspiratie is. Dit voorjaar toont het Van Gogh Museum in de tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' (1 maart t/m 26 mei 2019) de parallellen tussen de twee grote kunstenaars. "De bezoeker leert over de liefde van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief," belooft het museum. Yvonne Hilgenkamp zal u tijdens deze lezing met enthousiasme meenemen in het oeuvre van David Hockney.

Aanvang 20.00 uur Kaarten 7,50 via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal

Literaire lezing - Pauline Broekema

26-3-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Peter Tiehuis

31-3-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Natuurlezing - over vlinders door Kars Veling

9-4-2019 - Lezing

Vlinders in je tuin: onmisbaar

Dagvlinders spreken zeer tot de verbeelding. Wat is een kleurige bloemenwei of een tuin in de zomer zonder vlinders? Het gaat echter slecht met de Nederlandse vlinders. Maar er zijn gelukkig nog vele manieren waarop we de achteruitgang van de vlinders kunnen tegengaan. In het beheer van Uitermeer zorgen voor  we voor een bloemrijke omgeving, al in het vroege voorjaar!

Deze lezing gaat aan de hand van mooie beelden voornamelijk over dagvlinders, maar ook de nachtvlinders komen aan bod. Niet alleen zeldzame soorten worden besproken, maar juist ook vlinders die u in uw omgeving kunt tegenkomen. Het blijkt namelijk dat vlinders heel kieskeurige dieren zijn die heel specifieke eisen stellen aan hun leefomgeving.

Kars Veling  van de Vlinderstichting maakt er een positieve en optimistische lezing van. De Vlinderstichting probeert met uw hulp van Nederland een echt ‘vlinderland’ te maken, waarin vele mogelijkheden voor het herstel van de natuur met vlinders.

Kaarten € 7,50 via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal.

Jazz - Trio Bones

28-4-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Jazz - Frans van der Hoeven

mei 2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?