Programma Plofhuis7

Plofhuis7

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In dit mooie theater ligt de nadruk in onze programmering op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis 7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis 7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzvoorstelling

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

Ieder cultureel seizoen organiseren wij 10 jazzconcerten. Veelal de laatste zondag van de maand.

Vanaf het seizoen 2022- 2023 is er de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle jazzconcerten. Voor € 100,- kan men het gehele programma van 10 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van € 25,-.

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Jazz: Trio Frans van der Hoeven

29 januari 2023; 15:30 uur - Muziek

Frans van der Hoeven: Contrabas           

Karel Boehlee: Fender Rhodes en Keyboards

Fer van Duuren: Drums, Percussion, Vocals, Guitar

 

Contrabassist Frans van der Hoeven komt terug in het Plofhuys.Hij stelde een bijzondere bezetting samen voor dit concert .

Samen met het toetsenwonder Karel Boehlee op Fender Rhodes en Synthesizers en de fenomenale multi instrumentalist / Componist Ferdinand van Duuren zal hij muziek ten gehore brengen die de liefde voor de Electro-akoestische Jazz laat horen die zijn oorsprong vond in de jaren 70.

Frans en Karel speelde in de jaren 80 al samen met groepen als het Toon Roos Quartet en de Braziliaanse band Batida. Karel toerde daarna de hele wereld rond met Toots Thielemans en vormde vele eigen groepen. Hij zal dit concert schitteren op de Fender Rhodes, een instrument dat bekend werd door mensen als Herbie Hancock en onze eigen Rob Franken.

Ferdinand van Duuren is een alles-kunner van een andere planeet. Hij drumt, zingt , speelt gitaar en bas; componeert prachtige stukken die ook  te horen zijn op dit concert. Kenners noemen Ferdinand  “the best kept secret from Holland”.

Frans van der Hoeven is de afgelopen jaren te horen geweest met Jasper Blom,Tineke Postma, Jeroen van Vliet en vele anderen. Hij speelde veel traditionele

jazz met mensen als Clark Terry, Tom Harrel en Jack deJohnette. Ook heeft hij veelexperimenten gedaan met elektronische effecten op de Contrabas. Op zijn soloplaat First Flight is hij op alle instrumenten te horen; hij is solo te horen en te zien in zijn nieuwe programma Aminoman.

Tickets a €12.50 ONLINE of aan de zaal

 

Koffieconcert: Gitaarduo, Victor van Kampen, Bert van der Meulen

12 februari 2023; 11:00 uur - Muziek

Victor van Kampen is gespecialiseerd in gitaar en volgde zijn opleiding aan het Sweelinck in Amsterdam en Utrechts Conservatorium. Hij heeft les gehad van Peter Mingaars en Eef Albers. Was de medeoprichter van de Braziliaanse groep “ Mistura” waarmee hij op veel festivals heeft gespeeld en 1 CD heeft opgenomen. Hij treedt op en heeft zijn eigen lespraktijk in Weesp.

Bert van der Meulen heeft zijn muzikale opleiding in 2005 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afgerond. Hij heeft onder meer gestudeerd bij Martijn van Iterson en Wim Bronnenberg. Naast optreden geeft Bert gitaarles aan onder andere Scholen in de Kunst in Leusden.

Kaarten a €12.50 (incl kofiie / thee bij binnenkomst aan de zaal of ONLINE

Jazz: Folker Tettero met band

26 februari 2023; 15:30 uur - Muziek

De band Tettero is een initiatief van gitarist Folker Tettero. 

Naast alle activiteiten als sideman heeft Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen.

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die ze nemen om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt. 

In maart 2021 hebben Folker Tettero en producer Peter Bjørnild het project Don't Explain vormgegeven. 

Een nieuwe sound van Tettero waarin alle vrijheid en groove nog steeds herkenbaar is. Gitaar, vleugel, elektrische bas en drums klinken soms samen alsof er een heel orkest speelt in een concertzaal en dan weer alsof er in de huiskamer op de bank gemusiceerd wordt. Het repertoire dat Folker gekozen heeft zijn standards die hij al zijn hele leven speelt en bewonderd vanwege de melodieën, en harmonieën. Door zijn arrangementen past dit bijzonder goed in de welbekende Tettero stijl, waarin meteen ook een heel persoonlijk geluid te horen is.

Samenstelling van de band:

Folker Tettero - gitaar

Klaas van Dondersgoed - drums

Dave Breidenbach - basgitaar

Charly Zastrau - piano

Toegangsprijs a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Natuurlezing: Forten en beplanting, Sandra van Lochem en René Ros

14 maart 2023, 20:00 uur - Lezing

René Ros gaat voor de pauze vertellen over Fort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Hij voert sinds 1998 als vrijetijdshistoricus archief- en veldonderzoek uit naar het militair erfgoed in de regio Amsterdam.

Sandra van Lochem (Specialist erfgoed en landschap bij Natuurmonumenten) gaat na de pauze verder vertellen over het huidige beheer van beplantingen op de forten die door Natuurmonumenten beheerd worden.

Kosten a €10,- aan de zaal of ONLINE

 

Jazz: Tico Pierhagen met band

26 maart 2023; 15:30 uur - Muziek

Tico Pierhagen (Colombia 1975) studeerde aan het conservatorium en behaalde uiteindelijk zijn Master degree als toegepaste componist in Portsmouth, England (EMMA 2001)
In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij herenigd wordt met zijn biologische familie. Hierna volgen jaarlijkse bezoeken aan zijn thuisland. Tijdens 1 van deze bezoeken komt hij in aanraking met SOS kinderdorpen. De missie van deze hulporganisatie spreekt Tico, die zelf geadopteerd is direct aan en resulteert in een samenwerking met SOS Kinderdorpen. Hij besluit dat 50% van de inkomsten van de CD verkoop gaat naar dit goede doel.  Op deze manier kan hij iets van zijn geluk wat hij in Nederland heeft verkregen, delen met de kansarme kinderen in Colombia.
In 2011 verschijnt zijn eerste album, welke voornamelijk in Colombia is opgenomen met gerenommeerde Colombiaanse muzikanten. Het album “Tico y Aguabajo” werd erg goed ontvangen en nadat hij met zijn band heeft opgetreden in het VPRO programma "Vrije Geluiden" is er veel aandacht voor zijn muziek.
Het album “Leven is bewegen” (2016) is een live registratie met saxofonist Efraim Trujillo en bevat een intiem duo-concert. Het daarop volgende album “Encendiendo” (2016) bevat 8 nieuwe composities en is opnieuw grotendeels in Colombia opgenomen. De stukken zijn een mix van Colombiaanse Latin Jazz met Jazz, Funk en invloeden uit de Westerse klassieke muziek. In 2016 ontvangt Tico de prestigieuze “Fondo Mixto de Cultura” voor zijn bijdrage aan de Colombiaanse kunst en cultuur. Onder de naam ‘Tico y Aguabajo’ verschijnt in 2019 zijn nieuwe album ‘Puro’. Catchy melodieën, omarmd door kleurrijke harmonieën, geleid door krachtige Zuid-Amerikaanse ritmiek.
Zijn verlangen naar het componeren van vernieuwende muziek en het creëren van zijn eigen sound blijft zijn inspiratiebron. Door keer op keer te luisteren naar zijn “roots” én naar zijn opgedane ervaringen combineert hij zijn geboortewereld met de wereld waar hij opgroeide. Op deze manier koestert hij zijn afkomst en speelt hij met zijn toekomst.
Tijdens de pandemie neemt Tico samen met zijn band "Aguabajo", in Nederland zijn 5de album op. Geïnspireerd door de verstilling van de wereld verschijnt in 2022 het album "Cascada Quita" (verstilde waterval). Jazz en Neo klassieke muziek verbonden door de ritmiek uit Colombia!
Line_up:
Tico Pierhagen - Piano
Enrique Firpi - Drums
Dave Breidenbach - Bass
Efraim Trujillo - Sax
Frans Cornelissen - Trombone

Kaarten a €12.50 aan zaal of ONLINE

Kunstlezing: Hedendaagse architectuur uit Scandinavië door Yvonne Hilgenkamp

11 april 2023, 20.00 uur - Lezing

Pure vormen, natuurlijke materialen, warme lichtval, landschappelijke inbedding en gedurfde ontwerpen: de hedendaagse architectuur uit Scandinavië is wereldwijd toonaangevend. De Deense toparchitect Bjarke Ingels is met zijn bureau BIG wellicht de bekendste architectuur uit deze regio, maar daarnaast zijn er bureaus als Henning Larsen, Snøhetta, Reiulf Ramstad en Dorte Mandrup. Yvonne Hilgenkamp neemt u graag mee op architectuurreis naar het Hoge Noorden. 

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Hendrik Muller Trio

30 april 2023, 15:30 uur - Muziek

"Unlikely Scenario" is de titel van het debuutalbum van de in Amsterdam gebaseerde contrabassist en componist Hendrik Müller.
Op dit album presenteert Hendrik zijn buitengewoon melodisch speel op de contrabas ingebed in zijn schitterende composities die hij heeft opgenomen in 2021 samen met Christian Pabst - piano en Nick Thessalonikefs - drums.
Het album werd gesponsord door het SENA Performers Muziekproductiefonds en in april 2022 uitgebracht door het Duitse label JazzSick.
"Hier krijgt de contrabas, ondanks de grote ruimte voor improvisatie voor de spelers, een vrijheid die elders moeilijk te ervaren is. Dit zorgt ervoor dat zelfs de verwende jazzkenner rechtop gaat zitten en het opmerkt." SCHALL Musikmagazin, Duitsland
Hendrik groeide op in een muzikaal gezin in Detmold, Duitsland als zoon van een klassiek pianist/componist en een blokfluitist.
Terwijl Hendrik in zijn jeugd vooral beïnvloed werd door klassieke muziek (pianolessen vanaf 6 jaar en deelname aan verschillende jeugdorkesten op contrabas), groeide zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek steeds meer.
Zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de VS in 2003/2004, waar hij samen met de bigband van de Neosho Highschool meedeed aan verschillende wedstrijden, had een grote invloed op zijn beslissing om professioneel jazzmuzikant te worden.
Terug in Europa studeerde hij eerst jazz contrabas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde.
Naast zijn eigen trio project is Hendrik al enkele jaren een zeer actief lid van de internationale jazzscene en werkte hij samen met grote internationale artiesten zoals; Phillip Harper, Abdu Salim, Jimmy Halperin, het National Radio Orchestra of Greece, Podium Witteman, Nicolas Altstaedt, Ghalia Benali, Sun-Mi o.a. Hong, Daahoud Salim Quintet, Mehmet Polat & Embracing Colours, Erik Verwey Trio, Maarten Voortman Quintet, Eye Man All - Stars.
Hendrik heeft meerdere prijzen gewonnen op internationale jazz concoursen, waaronder 1e prijs op de International Jazz Award Zeeland met het Keno Harriehausen Quartet 2013, 1e prijs op de Getxo Jazz Award met het Daahoud Salim Quintet 2016, 1e prijs op de International B-Jazz Competition in België met het Daahoud Salim Quintet.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

 

Natuurlezing: Thijs de Zeeuw: landschapsarchitect

09 mei 2023, 20:00 uur - Lezing

Thijs de Zeeuw studeerde in 2011 als landschapsarchitect af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Vanaf 2013 ontwierp hij verschillende dierverblijven voor ARTIS, het meest recent: het verblijf voor Aziatische olifanten. Hier leerde hij zich verplaatsen in het dier.

Naast zijn werk voor dierentuinen werkt Thijs als zelfstandig landschapsarchitect aan uiteenlopende projecten waarbij steeds mens en ecologie centraal staan.

Kosten a €10.- aan de zaal of ONLINE

Jazz: Michael Moore met band

28 mei 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Jazz: Quartet Thomas Winther Andersen

18 juni 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?