Programma Plofhuis7

Programma Plofhuis7 seizoen 2021-2022

PLOFHUIS 7 IS WEER OPEN!

Om de optredens voor iedereen zo veilig mogelijk te maken hebben wij een verbetering laten aanbrengen aan het ventilatiesysteem in Plofhuis7.

Sietske Roscam Abbing en band

29 mei 2022 15:30 uur - Muziek

 Sietske - hedendaagse vocale jazz met singer-songwriter invloeden

De band bestaat sinds 2012 en is een internationale samenwerking tussen zangeres Sietske Roscam Abbing en pianist Dirk Balthaus; voor deze gelegenheid in quartet met bassist Camiel Jansen en drummer Efraim Schulz-Wackerbarth. Voor een impressie zie www.sietskemusic.com
De band bracht twee albums uit. "Where it starts again" en "Leaving Traces". Over "Where it starts again" schreef de pers het volgende:

"Verfijnd in de details, speels in de arrangementen, oprecht, innemend en intiem", "Waar Sietske en haar band spelen schijnt er licht..."  - Frank Huser, Jazzflits
"Een landschap van gedachten van de Nederlandse zangeres Sietske, te vinden op Where it starts again" - een grandioos album met hart en ziel. - Thomas Haak, NDR.
Deze lijn wordt voortgezet op hun tweede album "Leaving Traces" waarop de muzikanten een nieuwe balans vinden tussen elkaar uitdagen en aanvullen binnen de gelaagde arrangementen van de nieuwe composites. Dit leidt tot een kleurrijk landschap dat verleid, in vervoering brengt en verrast.

"...Leaving Traces maakt indruk, met eigenzinnige vormen (...), suite-achtige stukken en verrassende wendingen... - Het internationale kwintet (...) vormt een hoorbaar sterk collectief dat ruimte creëert voor elkaar" - Angelique van Os, Jazzism.
"Dit album zal zeker voor lange tijd zijn sporen nalaten in je hart door zijn sfeer die je in vervoering brengt, diepe wijsheid en grote schoonheid. Van harte aangeraden." - Mary James, London Jazz News

In dit reprise-concert zullen zij een verzameling van het repertoire van beide albums ten gehore brengen. 

Toegangsprijs €12.50

Kaartverkoop:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ONLINE

Docuclub

7 juni 2022 - Docuclub

Nadere informatie volgt

Niek Roozen: Van planvorming tot realisatie van de Floriade Almere 2022

14-06-2022 20:00 uur - Lezing

Of Online

 

Klezmerband Pietsiekata

19 juni 15:00 uur - Muziek

PietsieKata is in 2005 opgericht door Albert Steen, Wim Janzen en Rob van Velsen. Allen afkomstig uit de Amsterdamse oude jazz scene, waren zij gefascineerd door de (nieuwe) Klezmermuziek en besloten zich daarin te verdiepen. 

De Jiddische benaming "klezmer" vindt zijn oorsprong in twee oud-hebreeuwse woorden: "kley" (werktuig) en "zemer" (musiceren). De klezmermuzikanten of klezmorim speelden/spelen vooral op bruiloften. Hier werd veel dansmuziek gespeeld (bulgars, freilachs, khossidls en shers). Typerend in de meeste klezmer is de combinatie van een lach en een traan; vaak vrolijke muziek die bij nadere beschouwing toch in een (gewijzigde) mineurtoonladder blijkt te staan. Wat niet meteen betekent dat de muziek een trieste sfeer achterlaat.

Klezmer als aanduiding voor het muziekgenre is pas sinds de klezmerrevival in de jaren zeventig in zwang geraakt, en is heden ten dage een smeltkroes van stijlen. In de klezmermuziek zijn naast veel Balkaninvloeden (Roemeense, Bulgaarse Russische, Griekse) ook oriëntaalse en zigeunerinvloeden terug te vinden. Later zijn daar nog het jiddisch theater en weer later de jazz bij gekomen. 

In de muziek van PietsieKata komen al die invloeden terug. Daarnaast grijpen de leden regelmatig terug op hun eigen achtergrond: de (oude) jazz. Er wordt dan stevig geswingd met nummers als: Lady be good, All of me, Please don’t talk about me when I’m gone, etc.

Het enthousiasme waarmee de 6 muzikanten spelen heeft al menig publiek aan het dansen gekregen! 

Bezetting: 

Albert Steen                tuba

Cees Dekker               gitaar

Jan Rijnierse               taragot, altsax

Kata Balogh                 viool

Rob van Velsen           klarinet, altsax

Wim Janzen                accordeon

Kaarten                :  € 12,50 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of ONLINE

 

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?