Programma Plofhuis7

Plofhuis7

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In dit mooie theater ligt de nadruk in onze programmering op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis 7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis 7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzvoorstelling

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

Ieder cultureel seizoen organiseren wij 10 jazzconcerten. Veelal de laatste zondag van de maand.

Vanaf het seizoen 2022- 2023 is er de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle jazzconcerten. Voor € 100,- kan men het gehele programma van 10 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van € 25,-.

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Kunstlezing: Hedendaagse architectuur uit Scandinavië door Yvonne Hilgenkamp

11 april 2023, 20.00 uur - Lezing

Pure vormen, natuurlijke materialen, warme lichtval, landschappelijke inbedding en gedurfde ontwerpen: de hedendaagse architectuur uit Scandinavië is wereldwijd toonaangevend. De Deense toparchitect Bjarke Ingels is met zijn bureau BIG wellicht de bekendste architectuur uit deze regio, maar daarnaast zijn er bureaus als Henning Larsen, Snøhetta, Reiulf Ramstad en Dorte Mandrup. Yvonne Hilgenkamp neemt u graag mee op architectuurreis naar het Hoge Noorden. 

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Hendrik Muller Trio

30 april 2023, 15:30 uur - Muziek

"Unlikely Scenario" is de titel van het debuutalbum van de in Amsterdam gebaseerde contrabassist en componist Hendrik Müller.
Op dit album presenteert Hendrik zijn buitengewoon melodisch speel op de contrabas ingebed in zijn schitterende composities die hij heeft opgenomen in 2021 samen met Christian Pabst - piano en Nick Thessalonikefs - drums.
Het album werd gesponsord door het SENA Performers Muziekproductiefonds en in april 2022 uitgebracht door het Duitse label JazzSick.
"Hier krijgt de contrabas, ondanks de grote ruimte voor improvisatie voor de spelers, een vrijheid die elders moeilijk te ervaren is. Dit zorgt ervoor dat zelfs de verwende jazzkenner rechtop gaat zitten en het opmerkt." SCHALL Musikmagazin, Duitsland
Hendrik groeide op in een muzikaal gezin in Detmold, Duitsland als zoon van een klassiek pianist/componist en een blokfluitist.
Terwijl Hendrik in zijn jeugd vooral beïnvloed werd door klassieke muziek (pianolessen vanaf 6 jaar en deelname aan verschillende jeugdorkesten op contrabas), groeide zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek steeds meer.
Zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de VS in 2003/2004, waar hij samen met de bigband van de Neosho Highschool meedeed aan verschillende wedstrijden, had een grote invloed op zijn beslissing om professioneel jazzmuzikant te worden.
Terug in Europa studeerde hij eerst jazz contrabas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde.
Naast zijn eigen trio project is Hendrik al enkele jaren een zeer actief lid van de internationale jazzscene en werkte hij samen met grote internationale artiesten zoals; Phillip Harper, Abdu Salim, Jimmy Halperin, het National Radio Orchestra of Greece, Podium Witteman, Nicolas Altstaedt, Ghalia Benali, Sun-Mi o.a. Hong, Daahoud Salim Quintet, Mehmet Polat & Embracing Colours, Erik Verwey Trio, Maarten Voortman Quintet, Eye Man All - Stars.
Hendrik heeft meerdere prijzen gewonnen op internationale jazz concoursen, waaronder 1e prijs op de International Jazz Award Zeeland met het Keno Harriehausen Quartet 2013, 1e prijs op de Getxo Jazz Award met het Daahoud Salim Quintet 2016, 1e prijs op de International B-Jazz Competition in België met het Daahoud Salim Quintet.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

 

Natuurlezing: Thijs de Zeeuw: landschapsarchitect

09 mei 2023, 20:00 uur - Lezing

Thijs de Zeeuw studeerde in 2011 als landschapsarchitect af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Vanaf 2013 ontwierp hij verschillende dierverblijven voor ARTIS, het meest recent: het verblijf voor Aziatische olifanten. Hier leerde hij zich verplaatsen in het dier.

Naast zijn werk voor dierentuinen werkt Thijs als zelfstandig landschapsarchitect aan uiteenlopende projecten waarbij steeds mens en ecologie centraal staan.

Kosten a €10.- aan de zaal of ONLINE

Jazz: Michael Moore met band

28 mei 2023, 15:30 - Muziek

Michael Moore’s Universe

is een splinter nieuwe kwartet, met:

·         de Argentijnse gitarist Guillhermo Celano,

·         de Israëlische bassist Omer Govreen,

·         en Tilburg’s eigen slagwerker Onno Govaert.

De heren gaan zich voornamelijk concentreren op de, nog niet uitgevoerde, door Moore geschrevenstukken die niet bij andere groepen zoalsde ‘Fragile’ Quartet, Available Jelly, het Quintet(met Vloeimans & van Roon), of Trio Clusone pasten.

De première van deze groep vindt plaats in Plofhuis 7 !!!

Met het programma ‘Ballads & Dedications’ kunnen luisteraars alsnog een ngehoord repertoire van swingende jazz, sambas en ballads verwachten. Kaarten a €12.50 te bestellen online via Plofhuis 7 programma.

 

 

Jazz: Quartet Thomas Winther Andersen

18 juni 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?