Programma Plofhuis7

Cadeaubon of een passe-partout voor de jazzconcertenserie 2022-2023

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In dit mooie theater ligt de nadruk in onze programmering op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis 7:

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis 7 cadeaubon ten behoeve van:

- één kunstlezing of

- één natuurlezing

- één Jazzvoorstelling

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout:

Ieder cultureel seizoen organiseren wij 10 jazzconcerten. Veelal de laatste zondag van de maand.

Vanaf het seizoen 2022- 2023 is er de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle jazzconcerten. Voor € 100,- kan men het gehele programma van 10 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van € 25,-.

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Jazz: Trio Jesse van Ruller en Ella Zirina

04 sept 2022, 15:30 uur - Muziek

Trio Jesse van Ruller: Jesse van Ruller - gitaar / Frans van der Hoeven - contrabas / Jamie Peet - drums

Jesse van Ruller Bio Gitarist Jesse van Ruller (1972, Amsterdam) is sinds 1995 actief in de Internationale jazz scene. In dat jaar won hij de Thelonius Monk competitie in Washington, een internationale jazz competitie, waar hij tot winnaar werd gekozen door een jury van grootheden als John Scofield, Pat Metheny, Jim Hall en Pat Martino. Sindsdien heeft hij met vele vooraanstaande musici en orkesten gespeeld over de hele wereld. Jesse heeft 10 cd’s gemaakt onder eigen naam en als sideman meegespeeld op tientallen anderen. Jesse wordt gevraagd te spelen op festivals en jazzpodia in Europa en Azië en is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam

 

Gast: Ella Zirina - gitaar

Ella Zirina (1997) is een jazzgitarist en componiste uit Letland. Oprechte en melodieuze improvisaties verweven met haar nieuwsgierigheid om texturen en timbres van het gitaar te verkennen, resulteren in een kleurrijke en emotionele ervaring voor de luisteraar. Als pianostudent tot de leeftijd van 17 jaar en besloten om over te schakelen naar gitaarstudies, variëren haar muzikale invloeden van Alexander Scriabin tot Joni Mitchell, Led Zeppelin die in de wereld van de jazz arriveert door eerst de werken van Bill Evans, Jim Hall en Wes Montgomery te horen. Haar vastberadenheid en passie voor muziek leidden ertoe dat ze op 20-jarige leeftijd van Letland naar Amsterdam verhuisde om een bachelordiploma te behalen en jazzmuziek diepgaand te begrijpen. Ella studeerde onlangs cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam na studies bij Jesse van Ruller, Reinier Baas, Maarten van der Grinten en Martijn van Iterson. Ze is de bandleider van het Ella Zirina Trio, heeft deelgenomen aan de Expression of Art Award 2020 en won de eerste prijs in Virtual Jazz Competition. Ze speelde in grotere ensembles als Jong Metropole en NJJO en trad op met de topmusici van Nederland als Tineke Postma, SunMi Hong, Frans van der Hoeven, Mark Alban Lotz en met musici als Pablo Held en deelde het podium tijdens masterclasses met John Scofield en Peter Bernstein.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Natuurlezing: Arjan Postma, freelance boswachter

20 sept 2022, 20:00 uur - Lezing

Zorgen voor de natuur begint met houden van de natuur”

Zoals jullie tijdens de lezing zullen horen, hij heeft een fenomenale kennis van de natuur! Graag en aanstekelijk vertelt hij erover, of het over dassen, mieren of vleermuizen gaat! In 2014 schreef Arjan zijn eerste boek: Buiten! Hierin vertelt hij over de Nederlandse natuur, inspirerend en origineel! Vorig jaar liep hij rond op Fort Uitermeer voor een programma van Natuurlijk Noord-Holland. Graag wilde hij een natuurlezing in Plofhuis 7!

Kom luisteren en kijken!

Kaarten a €10,00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Erik Verweij Trio

25 sept 2022, 15:30 uur - Muziek

Erik Verweij op piano, Daniël van Dalen op drums en Hendrik Müller op bas staan garant voor een heerlijke middag jazz

Kaarten a 12.50 aan de zaal of ONLINE

Koffieconcert Cinco Ventos

09 oktober 2022, 11:00 uur - Muziek

Het blaaskwintet Cinco Ventos, bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot speelt muziek uit alle windstreken.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Natuurlezing: Rob Idema, de Otter

18 oktober 2022, 20:00 uur - Lezing

Otters waren in Nederland aan het begin van de 20e eeuw nog vrij algemeen.

in 1989 is de otter uitgestorven verklaard. Vanaf het moment dat de otter was uitgestorven, zijn er plannen gemaakt om Nederland weer leefbaar te maken voor de otter. In 2002 is er een aantal otters uitgezet in de Weerribben. In 2013 verschenen opeens otters in de Nieuwkoopse plassen naast de langzaam uitbreidende noordelijke populatie. In 2020 bereikt de otterpopulatie in Nederland het niveau van 450 exemplaren en wordt officieel als levensvatbaar bestempeld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Rob Idema is regio-coördinator otters en bevers in Utrecht-West en Noord-Holland Zuid en vertelt over dit bijzondere zoogdier!

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Simone Honijk met band

30 oktober 2022, 15:30 uur - Muziek

Jazz vocaliste Simone Honijk en haar band houden van muzikale uitdagingen.

Kaartverkoop a €12.50 aan zaal of ONLINE

Koffieconcert: Paleia Fluittrio

13 november 2022, 11:00 uur - Muziek

Drie talentvolle jonge muzikanten op dwarsfluit, viool en altviool willen u graag verrassen

Kaartverkoop a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Kunstlezing: Gustav Klimt 1862-1918, en tijdgenoten. Door Yvonne Hilgenkamp

15 november 2022, 20:00 uur - Lezing

In het keizerlijke Wenen van eind negentiende eeuw is Gustav Klimt één van de belangrijkste decoratieschilders van de statige gebouwen aan de nieuwe Ringstrasse. Rond 1900 heeft hij een voortrekkersrol in de Wiener Secession: een vereniging van beeldend kunstenaars, die zich wil afsplitsen (= Secession) van het Wiener Künstlerhaus, waar dan vooral traditionalistisch wordt gewerkt. Klimt, die in eigen tijd zowel beroemd als omstreden is, effent de weg naar de moderne schilderkunst. Het gebruik van goud en de decoratieve patronen die zijn werken kenmerken, staan symbool voor deze artistieke revolutie.
Tijdens deze lezing maakt u uitgebreid kennis met het leven en werk van Gustav Klimt, de Wiener Secession & de Wiener Werkstätte, en ontdekt u de verbanden met zijn tijdgenoten in binnen- en buitenland.
Aanleiding voor deze lezing is de tentoonstelling ‘Golden Boy: Gustav Klimt’, die 7 oktober 2022 opent in het Van Gogh Museum. 

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Peter Tiehuis met band

27 november 2022, 15:30 uur - Muziek

Gitaris Peter Tiehuis, Karel Boehlee- toetsen, Theo de Jong- contra bas, Jasper van Hulten- drums en Martin Verdonk- percussie halen het beste in elkaar naar boven.

Kaartverkoop a 12.50 aan de zaal of ONLINE

Tárogató & Accordeon

22 januari 2023, 11:00 uur - Muziek

Jan Rijnierse – tarogato

Fred Abbingh – accordeon  

Het programma neemt je mee naar verre streken en culturen, naar eeninder bekend klanklandschap, waarin de echo hoorbaar is van soms opgewekte, soms melancholische melodieën. Hongaars en Roemeens  maar ook Grieks, Tsjechisch, Armeens en andere herkomsten.

De tárogató (Hongaars) of  taragot (Roemeens) werd eind 19-de eeuw in Buda- pest ontwikkeld uit een archaïsche voorloper met diezelfde naam, verwant aan  de Turkse zurna. De ‘moderne’  tárogató heeft qua bouw veel overeenkomsten  met de sopraansaxofoon. De houten tárogato heeft echter nooit, zoals de sax,   op grote schaal de weg weten te vinden naar de klassieke-, jazz-, harmonie- of popmuziek etc.

kaartverkoop a 12.50 aan de zaal of ONLINE

Kunstlezing: Moderne architectuur in Rotterdam door Yvonne Hilgenkamp

24 januari 2023, 20:00 uur - Lezing

Rotterdam is een spannende, bruisende stad; zéker op het gebied van architectuur en stedenbouw! 
Liefhebbers kijken hun ogen uit.
In deze lezing gaan we kijken naar de ontwikkelingen van de twintigste eeuw t/m het nu, met thema's als:
– iconische gebouwen als de Kubuswoningen, Markthal en het Depot
– herbestemde complexen als de Van Nellefabriek en het RDM-terrein
– architecten als OMA, Mecanoo, Nanne de Ru, en Mei Architecten 
– verrassende projecten als De Luchtsingel, de Hofbogen en de Tuin van Noord
– hedendaagse projecten als Fenix, Little C en Landverhuizersmuseum

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Trio Frans van der Hoeven

29 januari 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Koffieconcert: Gitaarduo, Victor van Kampen, Bert van der Meulen

12 februari 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Jazz: Folker Tettero met band

26 februari 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Natuurlezing: Forten en beplanting, Sandra van Lochem en René Ros

14 maart 2023 - Lezing

Nadere info volgt

Jazz: Tico Pierhagen met band

26 maart 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Kunstlezing: Hedendaagse architectuur uit Scandinavië door Yvonne Hilgenkamp

11 april 2023, 20.00 uur - Lezing

Pure vormen, natuurlijke materialen, warme lichtval, landschappelijke inbedding en gedurfde ontwerpen: de hedendaagse architectuur uit Scandinavië is wereldwijd toonaangevend. De Deense toparchitect Bjarke Ingels is met zijn bureau BIG wellicht de bekendste architectuur uit deze regio, maar daarnaast zijn er bureaus als Henning Larsen, Snøhetta, Reiulf Ramstad en Dorte Mandrup. Yvonne Hilgenkamp neemt u graag mee op architectuurreis naar het Hoge Noorden. 

Kaartverkoop a €10.00 aan de zaal of ONLINE

Jazz: Hendrik Muller Trio

30 april 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Natuurlezing: Thijs de Zeeuw: landschapsarchitect

09 mei 2023 - Lezing

Nadere info volgt

Jazz: Michael Moore met band

28 mei 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Jazz: Quartet Thomas Winther Andersen

18 juni 2023 - Muziek

Nadere info volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?