Programma Plofhuis7

Poppenfestival op Fort Uitermeer

Plofhuis7

-

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In onze programmering ligt de nadruk op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzconcert

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

In het seizoen 2023-2024 organiseren wij op de laatste zondag van de maand 8 jazzconcerten.

Ook nu bestaat er weer de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle concerten. Voor €80.- kan men de hele serie van 8 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van €20.-

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Muziek: Entre Dos, duo fluit & gitaar

10 maart 2024; 11:00 uur -

Het repertoire van Entre Dos bestaat uit warme mediterrane muziek, tango’s, klankgegeven landschappen en fragmenten uit de flamenco met een verbinding naar de klassieke muziek. Herkenbare invloeden van Astor Piazzolla, Joaquin Turina en Villa-Lobos en Bach komen duidelijk terug in het programma.

Entre Dos, artistieke muziek, gespeeld door Karin Jochems en Adriaan Dropsie. Vertolkt op de fluit en altfluit, gitaar en octaafgitaar.

Adriaan Dropsie begon zijn muzikale loopbaan met fluit, maar wisselde naar de gitaar. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Balthazar Benítez. Hij volgde masterclasses bij o.a. Roberto Aussel en Abel Carlevaro.  Als eerste buitenlander werd Adriaan in 2000 onderscheiden met een ‘Honorary Membership’ van de Classic Guitar Club door de California State University Fullerton.

Karin Basting studeerde van 1995 tot 2001 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Abbie de Quant en behaalde cum laude het Tweede Fase diploma. Haar vooropleiding kreeg zij aan de Terneuzense muziekschool bij Etienne Claeys. Zij volgde masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jéan-Claude Gérard, Patrick Gallois en Vincent Cortvrind. Zij remplaceerde bij het Xenakis Ensemble, het Delphi Ensemble en Ensemble Insomnio. Karin werkt regelmatig met de organisten Ko Zwanenburg en Jamie de Goei samen en maakt deel uit van het Nederlands Fluitorkest en het Art-ensemble. Zij speelde met het New Venture Trio bij de doop van Prinses Ariane

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Jazzconcert: Sound-Lee

28 april 2024; 15:30 uur -

Het kwartet begeeft zich met de oren open in het vroege repertoire (ong. 1948-1960) van de Amerikaanse altsaxofonist Lee Konitz. De emotionele distantie van diens sierlijke en virtuoze stukken uit de jaren vijftig vormt een ideale muzikale inspiratie voor improviserende musici met een voorliefde voor ritmische finesse, melodische scheerlijnen en gistende harmonieën. Waarbij het niet gaat om vakmatige uitvoering van historische cool-jazz, maar om het voortdurend zoeken naar nieuwe improvisatorische oplossingen op basis van Konitz’ ingenieuze schema’s. Het voorlopig resultaat, in de vorm van een Bimhuisconcertopname van juni 2001, werd inmiddels op cd gezet. Vanavond de presentatie van een uitzonderlijk document, tevens vertrekpunt voor nieuwe avonturen.

Guus Janssen-piano

Giuseppe Doronzo-baritonsax

Natalio Sued-tenorsax

Raoul van der Weide-bas

Thomas Jaspers -drums

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Moederdagconcert: Songs my mother taught me

12 mei 2024: 11:00 uur -

'Songs my mother taught me' is het thema van dit unieke Moederdag concert. Een afwisselend programma in diverse bezettingen. Piano, viool, quatre mains en spoken word.

Heimwee naar het moederland en tevens een eerbetoon aan de Georgische componist Azarashvilli die in Februari overleed. Beide musici vormen sinds hun ontmoeting bij de kunstmanifestatie Weespers aan de Wand een duo waar het plezier van af spat. 

Irine Akhvlediani volgde haar pianoopleiding als uitvoerend musicus in Tbilisi. Daar behaalde zij haar master en gaf les aan het conservatorium. Ze heeft samen gewerkt met strijk en blaasensembles, zangers en dirigenten. In 2003 werd zij onderscheiden als beste pianist begeleider van het derde concours van de Georgische musici. Tegenwoordig is zij pianodocente aan het muziekeducatiecentrum van Amsterdam. In 2014 en 2015 begeleidde Irine verschillende koren waaronder Amuse Vocale in Almere.

Annemarieke Bergman volgde viool en pianolessen aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Op 15 jarige leeftijd deed zij podiumervaring op als lid van het Nationaal Jeugdorkest waar zij mee optrad in binnen en buitenland. Tegenwoordig is zij vaak te vinden in haar atelier waar zij les geeft en schrijft.

Muziek van Bach, Rachmaninof, John Williams, Azarashvilli, Schubert, Grieg, eigen composities en gedichten.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

 

Lezing: Zoetwatervissen door Fabian Smith

21 mei 2024 20:00 uur -

In Nederland leven ongeveer 75 zoetwatervissen. Iedere soort heeft zijn eigen levensstijl, waaronder een aantal hele bijzondere. We hebben in Nederland vissen die graven en bouwen. We hebben echte jagers, maar ook vegetariërs. Zoetwatervissen die afhankelijk zijn van de zee, of juist van kleine bovenstroompjes van beken. Tijdens de lezing gaan we in op de bijzondere ecologie van sommige soorten en behandelen we de verspreiding en herkenning van de zoetwatervissen in Nederland. Welke soorten leven waar en waarom leven ze daar?

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

 

Jazzconcert: Round Square Quintet

26 mei 2024; 15:30 uur -

De geschiedenis van RSQ begint bij contrabassist en componist Henk de Ligt. Zijn kwintet HENK bestond buiten hemzelf uit trompettist Bert Lochs, saxofonist Stephanie Francke, pianist Ed Baatsen en drummer Friso van Wijck. Na zijn overlijden in 2020, blijft de band zonder bassist achter. De bandleden zijn echter nog lang niet op elkaar uitgekeken en besluiten een doorstart te maken. Na even te hebben overwogen zonder contrabas te spelen, werd uiteindelijk toch besloten om de band te completeren met de jonge Nederlandse basheld Marijn van de Ven. In november 2022 speelde het vijftal zijn eerste concert dat meteen op beeld werd vastgelegd.

Waar HENK voornamelijk composities van de Ligt speelde, wil RSQ een staalkaart zijn van zijn componerende leden. Bert Lochs is al jaren een begrip met zijn zeer persoonlijke composities in bands als Braskiri en zijn eigen trio’s, Ed Baatsen evenzeer met zijn werk voor Special Delivery, Kenturah’s Kitchen en ook HENK. Stephanie Francke timmert al jaren aan de weg met eigen werk o.a. in haar project Spoken, en met Friso van Wijck heeft dit collectief een hoofdvakdocent compositie van het Rotterdams Conservatorium in de gelederen. Naast enkele stukken van de Ligt wordt er vooral gezocht naar inspirerend nieuw werk van de bandleden. 

Stephanie Francke: sopraan- en altsa

Bert Lochs: trompet, flugelhorn, EVI

Ed Baatsen: piano, Rhodes

Marijn van de Ven: contrabas

Friso van Wijck: slagwerk

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?