Programma Plofhuis7

Programma 2019-2020

Hier het programma 2019 - 2020.  Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik van voorgaande jaren.

Hou deze website en facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

O A'mor 7 april AFGELAST IVM CORONAVIRUS SITUATIE!

7 april 2020 - Docuclub

Nadere informatie volgt

Natuurlezing over BOMEN AFGELAST IVM CORONAVIRUS SITUATIE!

14 april 2020 - Lezing

Jan Diek van Mansvelt

Bomen zijn heel bijzondere planten vergeleken met de een- en tweejarigen waarvan we graag de bloemen plukken. Daarvoor maken we een grote of kleine buiging naar beneden. Dat kan al vroeg in het voorjaar en vervolgens het hele jaar door, de ene soort na de ander. Om vruchten van bomen te plukken reiken we naar boven. Daarvoor moeten we wachten tot de eerste kersen rijp zijn. Het duurt ook jaren voor bomen volop bloeien. Van eenzame dennen in de Toendra tot ontelbaar veel soorten naast en door elkaar in de tropische regenwouden: bomen vertegenwoordigen bij uitstek duurzaamheid. Verlucht met plaatjes zal Jan Diek van Mansvelt over bomen vertellen als uitnodiging voor een gesprek naderhand.

De lezing begint 20.00 uur in Plofhuis7 op Fort Uitermeer, Uitermeer 5, 1381 HP Weesp. Kaarten à  € 7,50 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of aan de kassa.

 

H.E.N.K AFGELAST IVM CORONAVIRUS SITUATIE!

19 april 2020 - Muziek

Foto by Felipe Pipi

Naast Bert Lochs(flügelhorn & trompet) vinden we de lyrische Stephanie Francke (alt- & sopraansax) in de frontlinie. Ed Baatsen(piano), met wie Henk voor meer dan twintig jaar in de groep Special Delivery speelde, en de creatieve slagwerker Friso van Wijck vormen samen met Henk de Ligt de rest van de groep.

Rinus van der Heijden schreef hierover in de JazzNu: “Henk de Ligt is er ronduit in geslaagd enorme diversiteit en gelaagdheid aan te brengen in de dertien stukken. Dat is zeker zijn verdienste, maar de doorwrochte keuze van medemusici is daar zeker ook debet aan.” en ook: “HENK is het samengaan van deze zo mooie musici en zo bekeken is de naam een eerbetoon aan het kwintet en in elkaar opgaan van ieder zo waardevol individu”.

Hans Ivernizzi schreef hierover in de Jazzflits: “De mannen buitelen heftig swingend over elkaar heen, maar spelen ook prachtig ingetogen.

Er is alle ruimte voor sfeerbepalende strijkpartijen op de contrabas.”

“Met Earth Tones levert Henk de Ligt een masterclass in compositie af....prachtig subtiel, verrassend, mooi, spannend en ritmisch” , schreef Peter Roozendaal in de Bassist

Jan Brouwer merkte in het Jazzbulletin op: “ a Poor Man’s Prayer, een stuk dat de competentie van De Ligt als componist onderstreept”.

en Ken Vos schreef hierover in de Jazzism: “De meeste stukken zijn van de bassist en blinken uit door hun harmonische en ritmische gelaagdheid”

In de loop der jaren hebben de composities van Henk de Ligt zich middels het gebruik van allerlei twintigste-eeuwse compositie technieken zo ontwikkeld, dat men kan spreken van een unieke stijl.

Volgens Rinus van der Heijden in Jazzenzo:“ … een mijlpaal in de toekomstige Nederlandse jazzgeschiedenis… “

Ruud Meijer schreef hierover in HP/De Tijd: “Complexe, maar altijd organische muziek, die direct onder je huid kruipt.”

De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; contrapunctische melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties.

Componisten die zo'n spanningsboog op papier weten te zetten, zijn zeldzaam”, ( Ruud Meijer, Algemeen Dagblad).

 

Koffieconcert "Beethoven leeft" AFGELAST IVM CORONAVIRUS SITUATIE!

26 april 2020 11.00 uur - Muziek

In het kader van het ‘Beethovenjaar’ spelen

Mattanja  van den Bos - viool

en

Arwen Christiaanse     - piano

Vioolsonates van Beethoven