Programma Plofhuis7

Programma 2019-2020

Hier het programma 2019 - 2020.  Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik van voorgaande jaren.

Hou deze website en facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

O A'mor

7 januari 2020 - Docuclub

Nadere informatie volgt

Tico Pierhagen & Aguabajo

26 januari 2020 15.30 uur - Muziek

Tico Pierhagen - piano

Enrique Firpi - drums

Dave Breidenbach - bas

Franklin Ceasar Breevelt - saxofoon

Frans Cornelissen - trombone

Tico Pierhagen, geboren in Colombia, begon op 6 jarige leeftijd met pianoles en raakte al snel gefascineerd door jazzmuziek. Hij studeerde aan de Hogeschool voor Kunsten in utrecht en aan het Conservatorium in Rotterdam.

Tico is componist, pianist en producer en hij werkt samen met nationale en internationale  muzikanten. Hij reist elk jaar naar Zuid-Amerika om daar concerten te geven en geïnspireerd te raken door zijn geboorteland Colombia.

In september 2019 is onder de naam ‘Tico y Aquabajo’ zijn nieuwe album ‘PURO’ verschenen. Hiermee laat Tico horen dat het mogelijk is om jazz en traditionele Colombiaanse muziek te combineren. Zijn albums brengen hem met zijn latin/jazzband ‘Tico y Aquabajo’ o.a.  in de kleine zaal van het Concertgebouw, het BIM-huis en het Celebrity Theater in de USA.

Melchior Huurdeman, presentator van het TV-programma ‘Vrije Geluiden’ van de VPRO beschreef het werk van Tico Pierhagen als  Prachtig………… het zet je net even op het verkeerde been, het is fris en het is echt van deze tijd’.

Aanvang concert:  15.30  kaarten à € 10,- via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de deur.

Kunstlezing door Yvonne Hilgenkamp Jan van Eyck & de Vlaamse Primitieven

28 januari 2020 - Lezing

Fonkelende kleuren, verborgen symboliek en meesterlijke olieverftechniek

 

Als schilder aan het kunstminnende Bourgondische hof van Filips de Goede en werkend voor de rijke inwoners van steden als Brugge en Gent steekt Jan van Eyck (ca. 1390-1441) ver uit boven zijn tijdgenoten. Niet eerder had een schilder de realiteit zo tastbaar gemaakt, met verfijnde portretten waarin enkel de adem ontbreekt, religieuze werken met talloze verborgen verhalen, en uitgestrekte landschappen die de wereld in al haar facetten toont. In het voorjaar van 2020 wordt in Gent de grootste Jan van Eyck tentoonstelling ooit gepresenteerd (Van Eyck. Een optische Revolutie, vanaf 1 februari 2020) dus tijd voor een uitgebreide lezing over Van Eyck en zijn tijdgenoten!

 

Jan van Eyck wordt samen met kunstenaars als Hugo van der Goes en Hans Memling gerekend tot de zgn. Vlaamse primitieven, een ‘schilderschool’ die tijdens de vijftiende eeuw tot de Europese top behoort. Een artistieke bloeiperiode die wordt gekenmerkt door een ver doorgedreven verfijning van de olieverftechniek en de ijver om de zichtbare wereld op een zo gedetailleerd mogelijk wijze weer te geven. Er zal ruim aandacht zijn voor de verborgen symboliek die Van Eyck en zijn tijdgenoten hebben toegepast: aan de hand van alledaagse objecten worden christelijke boodschappen overgebracht. Aan de hand van de belangrijkste werken wordt er ingezoomd op van Eycks verbluffende techniek, observatievermogen en detail-weergave. Kledij gemaakt van het Gentse laken, prachtig glas- en houtsnijwerk, glinsterende juwelen... Met zijn penseel zou Jan van Eyck het leven van zijn eigen tijd in de verf zetten!

O A'mor

4 februari 2020 - Docuclub

Nadere informatie volgt

Natuurlezing over VLEERMUIZEN door Zomer Bruijn

11 feb 2020 20.00 uur - Lezing

Vleermuizen vormen een boeiende diergroep, waarover vanwege hun nachtelijke levenswijze, betrekkelijk weinig bekend is. In de presentatie door Zomer Bruijn wordt aandacht besteed aan het onderwerp echolocatie, waarbij u de sonargeluiden van verschillende vleermuissoorten te horen zult krijgen Daarnaast zal ook de winterslaap aan bod komen en zult u kennismaken met een pas in 1990 ontdekt gedrag dat vleermuizen in staat stelt, prooien vanaf het wateroppervlak te bemachtigen.

De presentatie duurt ongeveer anderhalf uur. Onderdeel is o.a. een film.Na afloop zult u beslist anders tegen deze bijzondere diergroep aankijken!

Foto: Z.Bruijn

De lezing begint 20.00 uur in Plofhuis7 op Fort Uitermeer, Uitermeer 5, 1381 HP Weesp. Kaarten à  € 7,50 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of aan de kassa.

 

Frans van der Hoeven

23 februari 2020 - Muziek

Nadere informatie volgt

Koffieconcert door "Cinco Ventos"

1 maart 2020 11.00 uur - Muziek

Eva Schotanus                         fluit

Yvonne de Winter                  hobo

Eefje Benning                         klarinet

Marjan Politiek                       hoorn

Boukje Jonkheer                     fagot