Programma Plofhuis7

Programma 2018-2019

2017-2018 was voor Plofhuis7 een pilotjaar. We wilden kijken wat er kan, wat werkt, en waar publiek voor is. Dat deden we door iedere maand een activiteit te organiseren. Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik.

Seizoen 2018 - 2019 geven we hier een vervolg aan. Hou deze website/ facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

Sean Ryan - Amerikaanse singer-songwriter

30 september 15:30 uur - Muziek

Bijzonder trots zijn we dat we in Plofhuis 7  de zeer talentvolle Amerikaanse singer -songwriter Sean Ryan uit Nashville Tennessee hebben kunnen vastleggen. Hij is toevallig in de maand september in Nederland voor enkele optredens en hij was zeer enthousiast over de akoestiek van Plofhuis 7!

De muziek van Sean Ryan is puur met een heerlijke soulsound. Zijn liedjes zijn gebouwd op zijn worstelingen en triomfen in het leven en weerspiegelt de humor en emoties die we allemaal tegenkomen.

De show in Plofhuis7 is Accoustic, dus dat klinkt veel serener en vaak veel puurder, dan de gecultiveerde beat achtige sound op een cd.

Meer informatie over Sean Ryan vindt u hier: http://www.triple-a.net/631-2/

Luister hier naar zijn muziek: https://seanryan.bandcamp.com/

 

Locatie: Plofhuis 7, Uitermeer 5, Weesp

Kaartverkoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: € 15.-

Kunstlezing - Leonardo da Vinci - Yvonne Hilgenkamp

16-10-2018 - Lezing

Lezing over Leonardo da Vinci door kunsthistorica Yvonne Hilgenkamp

Leonardo da Vinci (1452-1519) is een van de meest veelzijdige en fascinerende kunstenaars uit aller tijden en een van de grootste kunstenaars uit de Italiaanse Renaissance. Da Vinci stond hij te boek als architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist en wat al niet meer. Zijn unieke talenten maakten hem tot een ongekend genie, ofwel uomo universalis zoals dat in zijn eigen tijd werd genoemd; hij was van alle markten thuis. Echter, een ding kon Da Vinci minder goed en dat was dingen afmaken.

In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat Leonardo is overleden en zullen overal ter wereld tentoonstellingen worden georganiseerd. Het Teylers Museum in Haarlem geeft de aftrap met een expositie gewijd aan het tekentalent van Da Vinci met zo’n dertig tekeningen van de meester en evenveel werken van tijdgenoten (15 oktober 2018 – 6 januari 2019).

Kunsthistorica Yvonne Hilgenkamp neemt u in deze lezing allereerst mee naar het begin: Vinci, een klein plaatsje nabij Florence. Vanuit daar gaan we kijken naar het artistieke oeuvre van Leonardo da Vinci: zijn schilderijen, waaronder de Mona Lisa, zijn beroemde fresco van Het Laatste Avondmaal in Milaan, zijn uitvindingen en tekeningen. Da Vinci was een van de eersten die zich bezighield met de weergave van emoties in de beeldende kunst; al bij leven werd hij geroemd om zijn gave menselijke karakters en gevoelens op overtuigende wijze uit te beelden. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. Stap met deze lezing in de denkwereld van één van de meest vooruitstrevende en getalenteerde kunstenaars aller tijden, zodat u goed voorbereid kunt genieten van de tentoonstelling in Haarlem. 

De lezing begint  20.00 uur in Plofhuis7 op Fort Uitermeer, Uitermeer 5, 1381 HP Weesp.

Kaarten bestellen à  € 7,50-  via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de ingang.

Literaire lezing - Annegreet van Bergen

25-10-2018 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Stormvogel

28-10-2018 - Muziek

Nadere informatie volgt

Snelcursus Art Nouveau en Art Déco

7 en 14 november 2018 - Lezing

Een snelcursus over twee geliefde stromingen uit de kunstgeschiedenis: de Art Nouveau en Art Déco! Kunst- en architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp vertelt over de sierlijke en elegante lijnen van de Art Nouveau en de onderkoelde maar tegelijkertijd sensuele vormen van de Art Déco. Aan bod komen o.m. het Wenen van Gustav Klimt, de slaoliestijl van Jan Toorop, de sprookjeswereld van Gaudí en de gestroomlijnde wolkenkrabbers in New York. 

De Art Nouveau (of is het nou Jugendstil? Yvonne gaat het vertellen) is een vernieuwende stroming die rond 1890 voor verfrissing en vernieuwing zorgt in de Europese kunsten. De natuur wordt de belangrijkst inspiratiebron en architecten zoals Victor Horta en Antoni Gaudí voorzien hun bouwwerken van weelderige aan de plantenwereld ontleende ornamenten. Tijdens deze periode van de Belle Époque wordt Parijs gesierd door affiches van kunstenaars als Mucha en De Toulouse-Lautrec die verleidelijke dames (foei! schandalig indertijd) theatervoorstellingen en champagnes laten presenteren. Ook in de toegepaste kunsten - glaswerk, sieraden, meubilair - wordt de sierlijke en elegante florale stijl van de Art Nouveau ongekend populair. 

Rond 1910 ontstaat de Art Déco, die vooral in de zgn. roaring twenties en dirty thirties tot volle bloei zal komen. Art Déco wordt gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren, zigzaglijnen en gestileerde vormen. Bovendien wordt de industriële schoonheid van auto's en vliegtuigen enthousiast omarmd ter inspiratie (de Art Nouveau was, hoe nouveau ook, toch traditioneler). De Art Déco vond uiting in de architectuur (Radio Kootwijk), beeldende kunst en toegepaste kunst met bv. de sieraden van Cartier.

Meteen inschrijven :    http://www.askhistory.nl

Locatie: Plofhuis7, Fort Uitermeer, Uitermeer 5, Weesp 

Tijdstip: 10:30-12:30 (woensdagochtend)

Docent: Yvonne Hilgenkamp 

Kosten: 40 EUR (incl. 21% BTW, incl. reader, incl. wekelijkse inzage van de presentatie)

Natuurlezing ijsvogels - Jelle 't Harder

13-11-2018 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Tamara Maria

25-11-2018 - Muziek

Nadere informatie volgt

Kunstlezing - Caravaggio - Yvonne Hilgenkamp

27-1-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Jeroen Pek

27-1-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Literaire lezing - Debutanten

feb-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Frank van Bommel

24-2-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Literaire lezing - Pauline Broekema

26-3-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Peter Tiehuis

31-3-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Natuurlezing - Vlinderstichting

9-4-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Trio Bones

28-4-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Jazz - Frans van der Hoeven

mei 2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?