Programma 2017-2018

Programma 2017-2018

Het eerste cultuurjaar van Plofhuis7 is voor ons een pilotjaar. We willen kijken wat er kan, wat werkt, en waar publiek voor is. Dat doen we door in seizoen 2017/2018 iedere maand een activiteit te organiseren.

In september openen we met theater. Met het festival POPPEN OP HET FORT nemen we Plofhuis7 officieel in gebruik. In oktober strijkt het NATUURMONUMENTEN KAMERMUZIEKFESTIVAL neer in Plofhuis7 en in November vertelt FRANS CLADDER, voorzitter van de Vechtplassencommissie over ......

We streven naar een gevarieerde maandelijkse zondagmiddagprogrammering. Hou de website/ facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

Poppen op het fort festival en officiële opening Plofhuis7

9 september - Theater

Op zaterdag 9 september organiseerde de Stichting Uiteraard Uitermeer het evenement ‘Poppen op het fort’ Er kwamen 9 poppentheaters die voor alle leeftijden, zowel binnen als buiten, optredens verzorgen. Daarnaast was er een kleine ambachtenmarkt en een fototentoonstelling met grote luchtfoto’s van 10 forten van de Stelling van Amsterdam. Tevens vond de officiële opening plaats van podium ‘PLOFHUIS 7’.

Lees verder

‘De keizer en de nachtegaal”, de City speelt

17, 22, 23, 24 29, 30 september en 1 oktober - Theater

“De Keizer der Keizers nodigde het Volk uit voor een speciaal diner in het Paleis der Paleizen. Men werd opgehaald met de Boot der Boten om naar het Fort der Forten te reizen, aldaar door de Tuin der Tuinen met het Bos der Bossen te lopen en samen met hem het Feest van het Vrije Volk te vieren. Want niets is mooier dan alles van de Keizer der Keizers. Of toch wel?”

Lees verder

NMF Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten

7 oktober - Muziek

Wij zijn er trots op dat natuurmonumenten met het NMF Kamermuziekfestival ook zal neerstrijken op Fort Uitermeer. Het festival toert langs verschillende bijzondere locaties en komt nu ook naar Weesp!

Lees verder

Lezing

November - Lezing

Frans Cladder, voorzitter van de Vechtplassencommissie neemt ons mee .... "

Wijnproeverij Miranda Beems

December - Culinair

wordt nog nader ingevuld

Januari - Literatuur

Toneelgroep van Straaten speelt de God van de slachting van Jasmyna Reza

4 februari - Theater

Jazz optreden ensemble Jos Koper

Maart - Muziek

Thema Buiten

April - Lezing

Diverse optredens bands

Mei - Muziek

Uitermeerconcert Bart Achterberg

Juni - Muziek

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?