Please install Flash and turn on Javascript.

Welkom op Uiteraard Uitermeer!

Fort Uitermeer, het baken aan de Vecht

Het Fort Uitermeer, vlak bij het Naardermeer aan Vecht gelegen, is door de Provincie Noord Holland gerestaureerd en zowel vanaf de weg als de Vecht weer goed zichtbaar gemaakt. Het is weer net zo inspirerend als toen Jac. P. Thijsse er langs roeide in 1915. De provincie heeft ook een nieuw plan laten ontwikkelen door de Stichting “Uiteraard Uitermeer” om het Fort aantrekkelijk te maken voor de geïnteresseerde Eco-toerist.

plankaart 10-10-2013.jpg

Op het Fort worden de verhalen verteld over de ontstaangeschiedenis van de Vechtvallei, het schone water van de Vechtplassen, de verdediging van onze Hollandse welvaart d.m.v. De Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam en van de strijd van Natuur Monumenten voor het behoud van natuur tegen de oprukkende verstedelijking. Het Fort zal dan weer het baken aan de Vecht zijn, gelegen tussen Amsterdam en het Gooi, dat ons laat zien dat de verdediging van onze welvaart en de strijd voor schoon water en de natuur samengaan.

Fort Uitermeer is inmiddels weer de aangename plek, de oase van rust, om op deze thema’s te reflecteren.

Het Restaurant Uit & Meer en in de toekomst een kleine overnachtingsmogelijkheid maken het Fort tot een aantrekkelijke verblijfslocatie.

 

Laatste Nieuws

Feest voor de Natuur
donderdag 03 april 2014
feest voor de natuur 2014.jpg

Op zaterdag 24 mei a.s. organiseert de Stichting ‘Uiteraard Uitermeer’ op het Fortterein Uitermeer van 10-15 uur voor jong en oud ‘Het Feest van de Natuur op Uitermeer’’ met lezingen, film, speurtochten, rondleidingen, presentaties, informatiemarkt, verkoop van lokale producten, dans en kunst. Er zijn deze dag plaatselijke, regionale en landelijke organisaties, maar ook kunstenaars en ondernemers die iets te maken hebben met de natuur.
Lees meer...
 

Nieuwsbrief

Vul uw naam en emailadres in om de nieuwsbrief van Uiteraard Uitermeer te ontvangen.

Ontvang HTML?

Nieuwe Afbeeldingen

Waterlinie Viewer

Bekijk Fort Uitermeer en de andere forten van de Holandse waterlinie in 3d op deze website .

Zoeken