Please install Flash and turn on Javascript.

Nieuws
Feest voor de Natuur PDF Afdrukken
Nieuws
donderdag 03 april 2014
feest voor de natuur 2014.jpg

Op zaterdag 24 mei a.s. organiseert de Stichting ‘Uiteraard Uitermeer’ op het Fortterein Uitermeer van 10-15 uur voor jong en oud ‘Het Feest van de Natuur op Uitermeer’’ met lezingen, film, speurtochten, rondleidingen, presentaties, informatiemarkt, verkoop van lokale producten, dans en kunst. Er zijn deze dag plaatselijke, regionale en landelijke organisaties, maar ook kunstenaars en ondernemers die iets te maken hebben met de natuur.
 
HEIDEMIJ Noord Holland vergadert op Uitermeer PDF Afdrukken
Nieuws
donderdag 27 juni 2013
Lees meer...
 
Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij doet mee! PDF Afdrukken
Nieuws
woensdag 13 februari 2013
Bregje van Lieshout en Roel Rozenga van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij vergaderen met bestuursleden van de Stichting UU over de uitbreiding van de activiteiten op Fort Uitermeer.
Lees meer...
 
Fort Uitermeer opgenomen in vaarroute PDF Afdrukken
Nieuws
woensdag 18 januari 2012
kanobonders krijgen uitleg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een delegatie van Waternet, Provincie Noord Holland, Natuurmonumenten de gemeente Weesp, het ILG, de Kanobond en meer waren onlangs op werkbezoek op Fort Uitermeer vanwege de ontwikkeling van plannen om de 's Gravenlandse vaart weer bevaarbaar te maken. Fort Uitermeer is met het restaurant Uit & Meer een belangrijke pleisterplaats voor dorstige en hongerige watersporters. Hieronder kunt u alvast een blik werpen op een van de aanzichten van het Fort vanaf de vaarroute. 

uitermeer vanuit de kano.jpg
 
Laatste Visionair Uitermeer onderscheidingen PDF Afdrukken
Nieuws
zondag 30 oktober 2011
Image 

 
Tiijdens de feestelijke opening van het Restaurant Uit & Meer op 26 oktober 2011 zijn de laatste drie "Visionair Uitermeer" onderscheidingen uitgereikt aan de mensen die al jaren een vooruiziende blik hebben gehad op de mogelijkheden op het Fort Uitermeer. Op 30 mei 2007 is deze onderscheiding in het leven geroepen ter stimulatie van de visie ontwikkeling.
Lees meer...
 
Foto's van de bouw van Restaurant Uit & Meer PDF Afdrukken
Nieuws
dinsdag 04 oktober 2011
Image

voor het fotoalbum klik op de foto of volg deze link

Vanaf mei 2011 tot begin oktober is er heel hard gewerkt om Restaurant Uit & Meer  te bouwen en bereikbaar te maken. Veel mensen hebben hun uiterste best gedaan om aan de Vecht Oever een romantische plek te maken waar je kunt genieten van het prachtige rivier landschap. Laat je verleiden en lees verder.
Lees meer...
 
Bekijk de website van Restaurant Uit & Meer PDF Afdrukken
Nieuws
maandag 05 september 2011
Image

Klik op de foto voor de link naar Restaurant Uit & Meer
 
Restaurant Uit&Meer officieel huurder PDF Afdrukken
Nieuws
woensdag 25 mei 2011
Marius Heslenfeld (eigenaar van Restaurant Uit&Meer) tekent de huurovereenkomst voor het nieuw te bouwen restaurant op Fort Uitermeer. Op onderstaande foto proost Marius Met Lieuwe Veerman (voorzitter van de Stichting Uiteraard Uitermeer). Het ervaren horeca ondernemersstel Marius en Yvonne Heslenfeld, bekend van Restaurant "de Sloep" in Kortenhoef en Party Centrum "de Olifant"  in Breukelen, is zeer enthousiast over dit nieuwe initiatief. 
Behalve een restaurant komen er op Fort Uitermeer ook bed en breakfast faciliteiten en nog veel meer. 
Begin september zal Restaurant Uit&Meer haar deuren openen.

Marius en Lieuwe ondertekenen huurovereenkomst
 
Nieuwe App voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie PDF Afdrukken
Nieuws
dinsdag 17 mei 2011

Ontdek de Hollandse Waterlinie mobiel

Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie is sinds kort ook te ontdekken met een layar-applicatie. Na het downloaden van de appplicatie is met een iPhone of Android smartphone de omgeving te scannen op Waterlinieobjecten. De layar geeft een toegevoegde laag op het mobiele telefoonscherm. In de extra laag van het beeldscherm komen iconen van de waterlinie in beeld. Elk icoon geeft informatie over de geschiedenis en huidig gebruik. Ook is de afstand naar het waterlinieobject te zien en Google Maps geeft aan hoe bij het object te komen.

Download gratis de Layar application bij de App store of Android market place. Zoek op: Hollandse Waterlinie. De Waterlinielayar is gemaakt door Yellowpond in samenwerking met Rene Ros van de website Forten Info (www.forten.info ).

Nieuwe Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een militaire verdedigingslinie gebouwd van 1815 tot 1940. De Linie ligt tussen de voormalige Zuiderzee bij Muiden en de Biesbosch bij Werkendam en was ongeveer 85 km lang en 3 tot 5 km breed. Het verdedigingswapen was het water. Land werd onder water gezet (inundatie) door een ingenieus waterhuishoudkundig systeem van sluizen, inundatiekanalen en bestaande waterwegen en -keringen. Op zwakke punten werd de natuurlijke verdedigingslinie aangevuld met onder meer forten, kazematten, (groeps)schuilplaatsen en vijf vestingsteden. Tijdens de mobilisatie van 1939-1940 werd de Linie voor het laatst in stelling gebracht en verloor daarna haar militaire functie. Nu wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie als Nationaal Landschap en als onderdeel van het Nederlands cultureel en landschappelijk erfgoed behouden en duurzaam ontwikkeld.Na restauratie worden de forten en andere gebouwen gebruikt voor horeca, expositieruimte, bewoning, kantoorlokatie, kleine bedrijven etc. De openheid van de inundatievlakken worden zoveel mogelijk beschermd door ze de bestemming landbouw, recreatiegebied en natuur te geven.

 
Leuke opendag op het Fort PDF Afdrukken
Nieuws
zondag 13 september 2009
ImageZaterdag 12 september was ook Fort Uitermeer open voor het publiek. Veel Fort liefhebbers en mensen uit de buurt van het Fort namen de deze kans om een bezoek te brengen.


Lees meer...
 
Open dag op het Fort op zaterdag 12 september PDF Afdrukken
Nieuws
dinsdag 18 augustus 2009
Image Het fort is zaterdag 12 september van 10 tot 16 uur open voor het publiek. De leden van de Stichting Uiteraard Uitermeer laten u de nieuwe ontwikkelingen in de plannen voor de toekomst van het fort zien. We hebben ons voorbereidt op het thema "op de kaart"en tonen nieuw interessant kaartmateriaal.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 15 van 38

Nieuws Menu

Nieuwe Afbeeldingen

Waterlinie Viewer

Bekijk Fort Uitermeer en de andere forten van de Holandse waterlinie in 3d op deze website .

Zoeken